Stavební ruch v Molenburku.

Vydáno: před 13 lety | Autor: Antonín Jirůšek | Kategorie: Archiv
Komentáře: 5× | Počet přečtení: 17444×

Již delší čas jsem neobcházel naši vesnici a když jsem se s přáteli bavil o nových stavbách ve Vysočanech, tak jsem o nich moc nevěděl. Tak jsem využil krásného jarního dne a za večera jsem procházkou obešel část Molenburku, místa nové výstavby rodinných domků a také některých opravených. Byl jsem překvapen na Vysočany jejich množstvím, architekturou, ale hlavně mě překvapila velikost fotovoltaické elektrárny postavené v těsné blízkosti vesnice a nové zástavby. Krásná příroda v okolí Molenburku, několik metrů vzdálený kříž věnovaný obcí =Ke cti a chvále Boží, L.P. 1896= a do tohoto prostředí zasazena na dlouhá léta uvedená elektrárna. Je v ní kolem 2.500 solárních panelů a ty zhruba vyprodukují při slunečném dni a plném výkonu za hodinu 450 kWh. Pokud provozovatel dostane za jednu kWh 12 Kč, tak výnos z jedné hodiny při plném výkonu je 5.400 Kč a za jeden slunečný den je předpokládaný výnos dle mého odhadu asi 60.000 Kč. Takže se asi vyplatilo o umístění elektrárny ve Vysočanech bojovat. Máte li zájem, tak se podívejte označením v přiloženém souboru na některé nově postavené domky, a na některé nově opravené.

Připojené obrázky

Připojené soubory

Komentáře (5)

  • Odkaz na komentář

    Lojza, před 13 lety

    Dobrý, ale je škoda těch fotek upravených barevným tónováním. Možná by byly lepší bez takové úpravy.

  • Odkaz na komentář

    Josef, před 13 lety

    Když dáte peníze, tak spravíme i starou hospodu.

  • Odkaz na komentář

    Antonín Jirušek, před 13 lety

    Pane Josefe, pokud žádáte peníze ode mne, já bohužel na to nemám. Doslechl jsem se, že majitelka dostala pojistné asi 100.000 Kč. Snad s tím něco udělá. Poradím vám, obraťe se s tímto požadavkem na "Radu OZ", tam jsou velmi, velmi štědří. Snad vám také vyhoví.
    Jak jsem dnes přečetl váš komentář, tak jsem se tam jel podívat. Je to strašné. Podívejte se na obrázek. Mne by moc potěšilo, kdyby se stará hospoda opravila. Je to část historie Molenburka. Jak psal Karel Hadamůj ve své knížečce "Okolo Molenburka teče voda čisťounká", tak to byla oblíbená hospůdka. Chodil tam strýček Pudmístrůj, Kolářůj, Vilhemůj, Jakobkůj, Skácelůj, Martinůj, mistr Paděra, vápeník Lóza, strýček Pohrabáčůj, Kupcůj, Bednářůj, Cilčin a další. Hrávaly se tam divadelní hry a bylo tam velmi veselo při zábavách.
    P.S. Lojzíku, dal jsem na tvou radu a staré uličky jsem ponechal v originále. A.J.

  • Odkaz na komentář

    Lojza, před 13 lety

    Však i o kousek dál padá chalupa.

  • Odkaz na komentář

    Antonín , před 12 lety

    Stavby pokračují

Zapojte se do diskuze k článku:




Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše