PUTOVÁNÍ ZA KAPKOU VODY - MORAVSKÝ KRAS

Vydáno: před rokem | Autor: Iveta Janečková | Kategorie: Fotogalerie
Počet přečtení: 1620×

Letos v dubnu jsme měli příležitost s MŠ Vysočany navštívit Dům přírody Moravského krasu s projektem "Putování za kapkou vody". Naše cesta začala u propasti Macocha.
Zde nás paní učitelka Gabriela obohatila pověstí o této známé propasti, kterou děti poslouchaly s velkým zaujetím.

MACOCHA
Macocha své jméno získala, alespoň podle pověstí, po zlé maceše. Příběh vypráví o otci se synem, kdy se otec podruhé oženil, a přivedl domů zlou macechu, která nevlastního syna nenáviděla. Z čiré nenávisti syna odvedla k propasti a shodila ho dolů. Chlapec přežil.
Podle jedné verze chlapce našli vesničané, kteří ho vytáhli, a když zjistili, co se stalo, zlou macechu shodili do propasti. Druhá verze říká, že chlapec utekl, aniž by o tom macecha věděla. Její černé svědomí jí ale nedalo spát, a tak se sama rozhodla do propasti skočit.

Dále jsme pokračovali kabinovou lanovkou k přestupové stanici na ekovláček, který nám ukázal krásnou přírodu. Naši cestu uzavřel Dům přírody, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí, shlédli příběh Kapky vody a vyzkoušeli pár pokusů s vodou.

DŮM PŘÍRODY
Dům přírody Moravského krasu je moderní návštěvnické středisko, které se nachází v srdci Moravského krasu na Skalním mlýně – východisku pro návštěvu Punkevních jeskyní a světoznámé propasti Macocha.

V návaznosti tohoto projektu, si děti kapky vody nakreslily v MŠ a shlédly video,kde se dozvěděly, jak taková kapka vody putuje, než se dostane k nám do vodovodních kohoutků...

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše