Zahradní slavnost - pasování na školáky

AKTUALIZOVÁNO: před 16 dny
Vydáno: před 20 dny | Autor: Blanka Hejčová | Kategorie: Akce MŠ
Počet přečtení: 232×

V úterý 11.6.2024 od rána probíhaly přípravy na odpolední zámeckou zahradní slavnost. Bylo třeba vyzdobit zahradu, připravit občerstvení, připravit se.

Malé princezničky spolu s panem králem a se svými pani učitelkami – královnou a dvorními dámami, předstoupili před rodiče a hosty. Sešlo se jich opravdu hodně a bylo se na co těšit.

Po krátkém přivítání královnou a připomenutí dění v MŠ po dobu docházky předškoláků,  dvorní dáma Gabriela zde přítomné předškoláky představila – co je baví, čím by chtěli být, co jim chutná, jaká je oblíbená barva … Potom bylo nutné, složit vědomostní zkoušku, malou maturitu, aby mohli být pasováni. Tohoto úkolu se ujal náš vzácný host, posel římského císaře Tita Vespasiana -  gladiátor Paulus, ten vše bedlivě sledoval. Předškoláky pasoval, popřál všem hodně úspěchů. Školáčci dostali šerpy, pamětní listy, fotoknihy z MŠ. Zástupce obce – pan místostarosta budoucím prvňáčkům popřál a předal keramický tužkovník.

Vyvrcholením akce byl tanec tatínků se svými princezničkami – Říkej mi táto!. Nejedno oko přihlížejících nezůstalo suché. Vystoupení tanečníci zvládli skvěle a všem patří pochvala!

Každá zámecká slavnost se nemůže obejít bez dobrého jídla a pití. Přípitek byl připraven pro školáky, překrásný dort – hrad, který upekla babička krále Štěpána, chutnal všem.

Budoucím prvňáčkům popřála i paní ředitelka ze ZŠ, která se na všechny těší, až se s nimi po prázdninách setká v 1. třídě.

Poděkování patří obecním pracovníkům za přípravu zahrady, paní Pospíšilové za dort, tatínkovi Dankovi, který zajistil hudbu a ozvučení, tatínkům – tanečníkům, dětem a všem, kteří přišli.

Milí prvňáčci, i nadále se zajímejte o vše, co se kolem vás děje, vzpomínejte na naši školičku s láskou a do školy choďte s radostí. Přeji vám všem i vašim rodičům hodně štěstí, zdraví a spoustu radosti.

Kalendář akcí v obci

Předchozí Červenec 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Zobrazit vše