Skautský tábor v Bohuslavicích na Čolčí stezce 2024

Vydáno: před 14 dny | Autor: Petr Ovad | Kategorie: Aktuálně
Počet přečtení: 391×

Skautský tábor v Bohuslavicích na Čolčí stezce: Letopisy Narnie ožily!

Letošní skautský tábor v Bohuslavicích se nesl v kouzelném duchu Letopisů Narnie. Statečné družiny pod vedením sourozenců Pevensieových, Aslana a dalších obyvatel Narnie stály před velkým úkolem: porazit zlo v podobě ledové královny Jadis. Po celou dobu tábora musely družiny čelit různým nástrahám, které na ně Ledová královna nastražila. Od odhalování tajemných zpráv, přes překonávání překážek v lese, až po obtížné zkoušky vyžadující spolupráci a důvtip. Každá z těchto výzev posílila týmového ducha a všichni z nich vyšli silnější a odhodlanější než kdy dřív. Vyvrcholením tábora byl závěrečný boj s Ledovou královnou při kterém všichni členové tábora pod vedením Aslana ukázali svou statečnost. Ve velkém souboji bylo zlo poraženo a Narnie byla znovu osvobozena. Následovala slavnostní hostina, během které došlo ke korunovaci všech čtyř sourozenců Pevensieových, kteří nyní vládnou Narnii spravedlivě a moudře.

Tábor nebyl jen o dobrodružství a boji s Ledovou královnou. Naši skauti si také užili spoustu zábavy a poznávání. Navštívili jsme muzeum a koupaliště v Dačicích, kde jsme se osvěžili po náročných dnech. V Telči jsme se seznámili s bohatou historií a obdivovali krásy zámku. Nechyběla ani návštěva statku v Bohuslavicích a koupání v nedalekém rybníku, kde jsme se vyřádili do sytosti.

Tento tábor byl nezapomenutelným zážitkem, který přinesl nejen nová dobrodružství, ale také přátelství a překonání vlastních hranic. Každý z nás se musel vypořádat s překážkami a vystoupit ze své komfortní zóny, což nás všechny posílilo a spojilo. Vzájemná podpora a spolupráce jsou hodnoty, které si z tábora odnášíme a které nás povedou i nadále. Zároveň jsme se opět utvrdili v tom, že naše skautské společenství a náš oddíl Naděje je místem, kde má smysl být, kde budujeme něco krásného a kde se snažíme zanechat svět o něco lepší. Velké díky všem, kteří se na táboře podíleli a společně už se můžeme těšit na další společná dobrodružství!

Co nás čeká dál? ...

Vůdce oddílu Naděje Bc. Petr Ovad - Puštík, Aslan

Kalendář akcí v obci

Předchozí Září 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Zobrazit vše