Mistrovské utkání FK Vysočany/Šošůvka

Vydáno: před 2 lety | Autor: Tomáš Slouka | Kategorie: Fotbal
Počet přečtení: 2636×

 OP:  FK Černá Hora – FK Vysočany / Šošůvka   6 : 3  (3 : 0)

Sestava: Piňos Lukáš – Gryc Karel (85. Zouhar Jan), Hloch Marek, Wágner Tomáš, Svoboda Dixie (67. Bezděk Luboš) – Maňoušek Jiří, Němec Libor, Grmela Miroslav, Jamrich Jakub, Kadlec Matěj – Krátký Marek

Branky: Abrahám Martin 2, Dvořák Karel, Matušů Jakub, Chládek Lukáš a Štěrba Radim – Krátký Marek a Kadlec Matěj

Č.K.:  Koupý Daniel – Wágner Tomáš

Po sestupu z krajské soutěže, jsme v úvodním kole okresního přeboru zavítali na hřiště ambiciózní Černé Hory. Bohužel po uplynutí devadesáti minut lze konstatovat, že se nám start nepovedl. Herně se sice v Černé Hoře odehrálo divácky atraktivní i poměrně vyrovnané utkání, ovšem nebezpečnější a hlavně méně chybující byli domácí fotbalisté.

Začátek zápasu může pro nás vyznít docela zajímavě. To by ovšem musel Wágner po rozehraném trestném kopu ve 2. minutě lépe hlavou umístit míč před bránou domácích, kde ho obrana trestuhodně neobsadila. To soupeř se svojí standartní situací naložil podstatně lépe. V 6. minutě po rozehraném rohovém kopu hlavičkuje hráč domácích, Piňos sice předvede výborný zákrok, když dokáže tento střelecký pokus vyrazit, ovšem pouze před dalšího fotbalistu soupeře a ten již bezpečně pošle míč do sítě, 1-0. V 8. minutě může být ještě hůř, kdy se na našeho brankáře řítí osamocený útočník, ovšem Lukáš dokáže jeho šanci zmařit. Nedá se říct, že by nás soupeř přehrával, dokážeme míč na svých kopačkách udržet možná i procentuálně více času, ale nejsme moc nebezpeční směrem dopředu. Navíc v defenzivní činnosti celého týmu nepůsobíme moc kompaktně, takže protiútoky domácích jsou hrozivější než ty naše. To se naplno projeví v závěru první půle. Ve 32. minutě protivník zaútočí, naši fotbalisté se nedokáží včas vrátit do obranného postavení a výsledkem je poměrně snadné vyšachování posledního obránce končící brankou v naší síti, 2-0. Ve 35. minutě navíc využije naší chybné rozehrávky v obraně útočník Černé Hory a svůj souboj tváří v tvář Piňosovi vyhraje 3-0. Výsledek sice neodpovídá dění na hřišti, ale zkrátka za chyby se platí. Ve 41. minutě pak máme i štěstí, když střelu vyraženou Piňosem doráží takřka do odkryté brány domácí hráč a až neuvěřitelně míjí.

V druhé polovině se můžeme jen zlepšit a moc nechybí k brzké korekci. Ve 47. minutě předloží Krátký míč Maňouškovi, ale ten brankáře ve vyložené šanci překonat nedokáže. Poté dojde na karetní partii, kde je nejprve po druhé žluté kartě vyloučen v 51. minutě hráč domácích, ale o jen o dvě minuty později jej následuje také Wágner, který nedovoleně zastaví jako poslední hráč unikajícího domácího fotbalistu. Přímý kop po tomto faulu, rozehraný hráčem soupeře, pak pouze rozezvučí břevno naší brány. V 56. minutě se ale vrátíme do zápasu, kdy si na rozehraný míč z pravé strany naskočí Kadlec a hlavičkou do protipohybu brankáře vstřelí náš první gól v soutěži, 3-1. Snažíme se dál o kontaktní branku, ale obrana Černé Hory působí jistým dojmem. Doslova gólovou smršť přinese závěr zápasu. V 73. minutě využije „mrtvého“ ofsajdového postavení svého spoluhráče fotbalista Černé Hory, který se zapojí „z druhé vlny“ do hry a bezpečně proměněným náběhem na Piňose vrátí soupeři třígólový náskok, 4-1. V 77. minutě odpoví Krátký, který vyšle v krkolomné pozici střelu na bránu, kterou sice gólman ztlumí, ale její cestě za brankovou čáru zabránit nedokáže, 4-2. Bohužel hned o minutu později opět propadneme v defenzívě, je zde další osamocený náběh domácího hráče a bohužel další gól, 5-2. Ani to však není uzavření střeleckého účtu střetnutí. V 82. minutě si na centr ze strany naběhne domácí fotbalista a pohotově umístí míč za Piňosova záda pošesté, 6-2. Poslední slovo pak patří Krátkému. Ten se v 87. minutě prosadí, když prudkou střelou zužitkuje přihrávku z levé strany, 6-3. Devíti góly tak zápas končí. Jak jsem již zmiňoval pro nás až příliš krutě, jelikož vstřelit tři branky na hřišti soupeře není málo, ovšem dnes nás „potopilo“ příliš mnoho chyb.

Příště: V neděli 21. srpna hostíme na hřišti ve Vysočanech nováčka z Cetkovic. Rozhodně nás nečeká nic snadného, jelikož náš soupeř v posledních dvou sezónách prohrál v celkovém součtu jen dvě soutěžní střetnutí! Začátek zápasu je naplánován na 17 hodin, takže zveme všechny příznivce.

V neděli 21. srpna také zahajuje svoji soutěž mladší dorost (složený z kluků ze Sloupu, Šošůvky a Vysočan). Od 10:15 hostí na hřišti ve Vysočanech Černou Horu. I na tento zápas zveme fanoušky fotbalu.

Připojené obrázky

Kalendář akcí v obci

Předchozí Říjen 2024 Následující
Po Út St Čt So Ne
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Zobrazit vše